Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι γνωστή και ως λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι. Με την κρυολιπόλυση μπορούμε να καταπολεμήσουμε το τοπικό πάχος το οποίο είναι ανθεκτικό στις δίαιτες και στη γυμναστική.

Δεν είναι μια μέθοδος απώλειας βάρους που απευθύνεται σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ανθρώπους, αλλά μια μέθοδος αφαίρεσης των λιποκυττάρων, όπως η λιποαναρρόφηση, απλά γίνεται με φυσικό τρόπο. Είναι μια ιατρική μέθοδος για να εξαλείψετε τα ψωμάκια, την κοιλιά και την περιφέρεια, αφού η εφαρμογή της τοπικά βοηθά στο να χάσετε 3-5 πόντους από αυτά τα σημεία. Αν συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και άσκησης, τα αποτελέσματα θα είναι πιο γρήγορα ορατά. Είναι μια ιατρική θεραπεία που χρησιμοποιεί ελεγχόμενη ψύξη, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, συνήθως -6 έως -9°C, η οποία βοηθά το λίπος να διασπαστεί.

Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης είναι ορατά σε βάθος χρόνου και συγκεκριμένα μετά από 1,5 – 3 μήνες.

Κλείνετε το ραντεβού σας με τον υπεύθυνο ιατρό μας στα Γιάννενα δωρεάν για εκτίμηση του προβλήματος σας. Στην συνέχεια, ακολουθεί η θεραπεία. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι μία ώρα κατά την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας εκπομπή, μία ταινία, ή να διαβάσετε ένα περιοδικό. Η διαδικασία δεν θεωρείται επώδυνη και δεν εμπλέκει σοβαρές παρενέργειες.

Πριν και μετά τη συνεδρία γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις για να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα.

Με το Clatuu Alpha χρειάζεται μόνο μία συνεδρία σε κάθε περιοχή. Ωστόσο μπορεί να κριθεί απαραίτητο από τον ιατρό να γίνουν και δύο συνεδρίες ανάλογα με το πρόβλημα και τις επιθυμίες του ασθενούς.

Η Κρυολιπόλυση στα Ιωάννινα παίρνει τώρα νέες διαστάσεις με το εγκεκριμένο μηχάνημα clatuu alpha τελευταίας τεχνολογίας που φέρει κεφαλές ακόμα και για θεραπεία μικρών περιοχών. To Clatuu Alha κυκλοφόρησε το 2019 και αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην κρυολιπόλυση για αυτό είναι τιμή μας να είμαστε ένα από τα λίγα κέντρα στην Ελλάδα που το χρησιμοποιούν. 

Η μέθοδος έχει πάρει έγκριση από τον Αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων.

Το νέο σύστημα CLATUU είναι ένα προηγμένο σύστημα επιλεκτικής κρυογλυπτικής, που βασίζεται στη μέθοδο της κρυολιπόλυσης και προκαλεί μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους κατά τρόπο απόλυτα ασφαλές. Πρόκειται για μία μη επεμβατική μέθοδο, εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA), που έχει βασιστεί στην εκτεταμένη έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για τις μη επεμβατικές μεθόδους λιπογλυπτικής.

Πώς, όμως, το CLATUU αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και άμεσα την τοπική συσσώρευση του λίπους;

Μελέτες που έχουν διεξαχθεί αναφέρουν ότι εάν το κύτταρο του λιπώδους ιστού (λιποκύτταρο) υποβληθεί σε ισχυρή ψύξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επέρχεται ο ελεγχόμενος βιολογικός του θάνατος (απόπτωση). Εν συνεχεία, το σύνολο των κατεστραμμένων λιποκυττάρων αποβάλλεται με απόλυτα φυσιολογική διαδικασία μέσω του λεμφικού συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα διαθέτει δύο πολύ άνετες κεφαλές θεραπείας, με ενσωματωμένη LCD οθόνη χειρισμού, που εφαρμόζονται τοπικά στον λιπώδη ιστό και υπό πίεση τον φέρνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του ψυχρού θαλάμου θεραπείας (Φάση 1).

Ως εκ τούτου, επιτυγχάνεται ισχυρότατη ψύξη (έως -9 βαθμούς Κελσίου) (Φάση 2), υπεύθυνη για τη μετέπειτα αποδόμηση των λιποκυττάρων (Φάση 3). Είναι πολύ σημαντικό, όμως, να αναφέρουμε ότι η γύρω περιοχή παραμένει ανέπαφη, καθώς ο λιπώδης ιστός είναι πιο ευαίσθητος στις επιπτώσεις του ψύχους, συγκριτικά με τους περιβάλλοντες ιστούς, που παραμένουν ανεπηρέαστοι.

Ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας, η περιοχή του συσσωρευμένου λίπους μειώνεται από τις πρώτες κιόλας 20 ημέρες, με το θεραπευτικό αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται σε διάστημα τριών μηνών. Αναλόγως με το μέγεθος του προβλήματος του/της εκάστοτε ασθενούς, η θεραπεία με το CLATUUA μπορεί να εφαρμοστεί ως μονοθεραπεία ή εφόσον κριθεί απαραίτητο να γίνουν και επιπλέον θεραπείες. 

Η εν λόγω θεραπεία είναι άνετη, γρήγορη (διάρκεια μίας ώρας) και μπορεί να εφαρμοστεί σε ποικίλες περιοχές του σώματος, όπως: χέρια, πλάτη, μέση, κοιλιά, γλουτούς και μηρούς. Με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, ο/η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του/της δραστηριότητες αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας.

Τώρα λοιπόν κρυολιπόλυση στα Γιάννενα με το ολοκαίνουριο Clatuu Alpha για γρηγορότερη και ισχυρότερη ψύξη του τοπικού λίπους με 30% καλύτερα αποτελέσματα!